VÄÄRIKSILIKAAT ÕHUKE 250*120*65/420TK

  • Saadavus: Hetkel otsas
  • Tootekood: 102163
Saadavus: Hetkel otsas
Hind: 0.75 € (tk)
Hind kliendikaardiga: 0.71 €


Silikaattellis
Silikaattooted on valmistatud lubjast ja kvartsliivast ning kivistunud kõrge rõhu all oleva auru keskkonnas. Ehitajate poolt hinnatud, kui ilmastiku- ja tulekindel, heliisoleeriv ning väga vastupidav ehitusmaterjal. Projekteerijatele annab telliskivi piiramatuid võimalusi isikupäraste nägemuste teostamisel. Silikaattellis on ideaalne ehitusmaterjal põhjamaises kliimas. Ilmastikukindel, looduslik, olles seejuures soliidne.

Kasutamise üksikasjad
Tugev müür: Tänu kõrgele survetugevusele (25 Mpa) on silikaattellist võimalik kasutada kuni 9-korruseliste majade ehitamiseks. Seina külge saab kinnitada suuri raskuseid (nt. veeboiler, mööbel).

Soliidne: Atraktiivne ja soliidne välimus, mis jätab visuaalselt kindla mulje majast kui kindlusest. Aegumatu telliskivi motiiv on leidmas aina rohkem kasutust ka sisekujunduselemendina.

Ilmastikukindel: 108 külmatsüklit. End ajaga tõestanud traditsiooniline, looduslik ehitusmaterjal Eesti kliimas.

Müüri ladumine: Silikaadi telliskivist müüritise ladumisel kehtivad samad põhimõtted, mis teistegi silikaatkivide kasutamisel. Aluskonstruktsioonid (taldmik ja vundament) peavad olema tasased, stabiilsed ja tugevad. Vundamendi peale tuleb paigaldada korralik hüdroisolatsioon, et vundamenti sattunud niiskus ei leviks seintesse. Kive tuleb enne ladumist niisutada ja kasutada õige konsistentsiga müürimörti. Selleks, et tekiks korralik nake mördi ja kivi vahel ei tohi mört olla liiga kuiv. Liiga vedela mördi puhul voolab segu vuukidest välja ja võib tekkida olukord, kus segu ei saavuta vajalikku tugevust. Vedelama segu kasutamine ei kompenseeri kivide niisutamise vajadust. Mida peeneteralisem on segu, seda mugavam on tööd teha. Kuiva ja kuuma ilmaga tuleb takistada müüri liiga kiiret kuivamist. Silikaadist kive ei tohi kasutada vundamendis ega kandvates keldri seintes. Silikaatmüüri ei tohi katta millegagi, mis takistab niiskuse eraldumist müürist. Müüri värvimisel peab valima sellise värvi, millel on väga hea veeauru läbilaskmise võime. Müüri ladumist tuleb alustada nurgast.

Kuidas saavutada kestev müüritis?: Kestva kivivoodri eeltingimuseks on kvaliteetse toote ja müürimördi kasutamine ning korrektsete müüritööde teostamine. Et silikaattellistest välisvooder püsiks ekspluatatsioonis kaua ja defektideta, tuleb järgida häid projekteerimis- ja ehitustavasid ning esmajärjekorras silmas pidada järgmist:
Mitte kasutada silikaattooteid pinnases ja soklites, Eraldada sokkel ja müüritis hüdroisolatsiooniga, Vältida võimaliku vee sattumist silikaatmüüritisele (räästa laius, sokli kõrgus), Vuukide korralik täitmine müürimördiga, Tagada voodritagune tuulutus (iga kolmas tühi vertikaalvuuk soklipealses ja avade pealsetes telliseridades), Deformatsioonivuugid (min 10 m sammuga), Korrosioonikaitsega armatuurvõrgud (vähemalt peale esimest rida ja viimase rea all ning avade all ja peal), Ankurdus põhikonstruktsiooni külge (vähemalt 4 ankrut/m²), Talvistel müüritöödel järgida talvetingimustes kehtivaid eeskirju mördi kivistumise tagamiseks madalatel temperatuuridel.

Telliste lõikamine: Telliste lõikamiseks on sobiv kasutada kõvasulamhammastega kettaga elektrilist lõikurit. Avade ja läbiviikude tegemiseks kasutada kõvasulamhammastega augufreesi.

Avade sildamine: Akna- ja ukseavade kohal asuvate kiviridade raskus jaotatakse kahele poole ava silluste abil. Silikaattellisest müüri sobivad kõige paremini raudbetoonist sillused. Silluse tüübi (mõõtmed, armeering, kandevõime, pikkus) määrab projekteerija. Silluse toetuspinna all peab olema lõikamata tellis. Üle 1,5 m laiuste avade puhul peab silluse minimaalne toetuspind ühe otsa all olema vähemalt 250 mm.

Deformatsioonivuugid: Deformatsiooni- ja temperatuurivuukide eesmärk on pikkades seinaosades mahukahanemise või temperatuuri muutuste tõttu pragude vältimine. Vuugid on vertikaalsed ja seina läbivad. Need täidetakse elastse vuugitäitega, mistõttu eraldatud seinaosad saavad kahjustamatult üksteise suhtes liikuda. Deformatsioonivuukide soovituslik samm on 10 m.

Viimistlus: Korrektselt tehtud müüritööde puhul võib siseviimistlus piirduda vaid lauspahteldusega. Korrektsete vuukide puhul võib piisata ainult värvimisest. Juhul kui on vajalik täiendav piirde helipidavus või on müüritööd vähemkorrektsed, võib seinad katta mõlemalt poolt 10 mm paksuse krohvikihiga.
Stellana